Μεγαλη συναυλία της ΑΟΝ-ΕΔΟΝ 15 ΔΕΚ

edonΠαγκύπρια συναυλία στις 15 Δεκεμβρίου για τα 70 χρόνια της ΑΟΝ-ΕΔΟΝ

Mε μια μεγάλη και μοναδική για τα κυπριακά πολιτιστικά δρώμενα συναυλία θα γιορτάσει η ΕΔΟΝ τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΑΟΝ-ΕΔΟΝ. 

26 καταξιωμένοι Ελληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες θα συνευρεθούν στο

Στάδιο Ελευθερία–Τάσσος Παπαδόπουλος στις 15 Δεκεμβρίου προς τιμήν της ζωής και δράσης της μεγαλύτερης νεολαιίστικης οργάνωσης του τόπου.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μιλώντας χθες σε διάσκεψη Τύπου, ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος αναφέρθηκε στους εορτασμούς των 70 χρόνων πορείας και δράσης της ΑΟΝ–ΕΔΟΝ, μέσα από τους οποίους συνεχίζεται η πλούσια πολιτική–πολιτιστική δραστηριότητα, υπό το σύνθημα: «70 χρόνια ΑΟΝ–ΕΔΟΝ αντλούμε διδάγματα, οικοδομούμε το μέλλον».

«Εμείς, η σημερινή γενιά των ΕΔΟΝιτών, έχουμε την τιμή και τη χαρά να γιορτάζουμε τα 70χρονα μιας Οργάνωσης καταξιωμένης στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού μας. Μιας οργάνωσης με ένα ένδοξο παρελθόν, αγωνιστικό παρόν, λαμπρό μέλλον» τόνισε ο Χ. Καράμανος.

Συναυλία-σταθμός

Αναφερόμενος στη μεγάλη συναυλία, ο ΓΓ της ΕΔΟΝ ανέφερε πως βρισκόμενοι στην κορύφωση των εορτασμών της Οργάνωσης και αφού η πολιτιστική δράση της ΑΟΝ–ΕΔΟΝ ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τη δράση της νεολαίας και του λαού μας, δεν θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παγκύπρια συναυλία προς τιμήν των 70 χρόνων της ΑΟΝ–ΕΔΟΝ.

Μια συναυλία–σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, όπως τη χαρακτήρισε ο Χ. Καράμανος. Για πρώτη φορά 26 καλλιτέχνες, που σφραγίζουν με την παρουσία τους τα πολιτιστικά δρώμενα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ένα μουσικό υπερθέαμα. «Κάθε τους τραγούδι και ένας σταθμός. Κάθε σταθμός και ένα τραγούδι που εμπνέει τη νέα γενιά, που αφυπνίζει τους μεγαλύτερους. Μεγάλοι τραγουδοποιοί, μοναδικές φωνές» ανέφερε ο ΓΓ της ΕΔΟΝ.

Οπως εξήγησε ο Χ. Καράμανος, σ’ αυτή την επετειακή συναυλία, έμφαση θα δοθεί και στο αγωνιστικό τραγούδι, το οποίο συντρόφευσε γενιές ολόκληρες. «Ροκ, λαϊκό και έντεχνο τραγούδι που μεγάλωσε γενιές και γενιές ανθρώπων που σήκωσαν ψηλά τις σημαίες στους μεγάλους πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Τραγούδια που συνδέθηκαν με την ιστορία και τη δράση του Λαϊκού Κινήματος. Τραγούδια που γράφτηκαν χτες, μα είναι σαν να γράφτηκαν σήμερα».

Μόνο 10 ευρώ εισιτήριο

Πολιτισμός δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει λαός αποδέκτης, τόνισε ο ΓΓ της ΕΔΟΝ, προσθέτοντας ότι η τέχνη, ο πολιτισμός, είναι εφόδια, είναι τρόπος σκέψης, είναι στάση ζωής. Γι’ αυτό, εξήγησε, το εισιτήριο της συναυλίας είναι στην πολύ χαμηλή τιμή των 10 ευρώ στην προπώληση, των 15 ευρώ από τα ταμεία εισόδου, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Share
Powered by Bullraider.com