Παρουσίαση CD στον Εγρηγόρο

Εξώφυλλο μικροΤην Κυριακή 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., στον Εγρηγόρο της Β. Χίου

 

Κάλεσμα για «παγκόσμιο αντάμωμα», από 31 Ιουλίου ως 15 Αυγούστου, προς όλους τους Εγρηγοριανούς όπου Γης, ώστε να βρεθούν φέτος το καλοκαίρι στο χωριό, απευθύνουν συγχωριανοί τους της διασποράς, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Χατζημανώλης που εργάζεται στην Αυστραλία. Στο πλαίσιο αυτού του ανταμώματος εντάσσεται και η κυκλοφορία του CD του Παντελή Θαλασσινού.

Την Κυριακή λοιπόν 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., στον Εγρηγόρο της Β. Χίου, με τον συνθέτη – τραγουδοποιό παρόντα, θα γίνει η παρουσίαση του νέου CD του Παντελή Θαλασσινού που έχει τίτλο: “Με δυο ρολόγια-Εγρηγόρος 2016”.

Το cd περιλαμβάνει 9 τραγούδια, εκ των οποίων τα  4 γράφτηκαν πάνω  σε  στίχους της  χιώτισσας στιχουργού Ευγενίας Ασλανίδη για τη σύναξη των Εγρηγοριανών της Χίου, 4 ακόμα είναι του

Γιώργου Μπίμη και του Νίκου Παπαχατζή ενώ ένα είναι του  Γιώργου Μισετζή, με τίτλο “Κοιμάσαι για ονειρεύεσαι”, πάνω σε ποίηση του Γιώργου Θεοτοκά, που για πρώτη φορά μελοποιείται.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, στον ίδιο χώρο (αυλόγυρος σχολείου) θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα των αδελφών Πούπαλου, του Μανόλη Στάθη, και του Γιάννη Ρήγου.

εγρηγοροςΕγρηγοριανοί από κάθε γωνιά της γης, άνθρωποι κάθε ηλικίας που βρίσκονται στο χωριό για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ, φόρτισαν με ιδιαίτερη συγκίνηση την εναρκτήρια εκδήλωση, την Κυριακή 31 του Ιούλη. Η έναρξη περιελάμβανε μια ιστορική αναδρομή στον Εγρηγόρο από τον καθηγητή Γρηγόρη Σπανό και προβολή βίντεο με εικόνες από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή στο χωριό που επιμελήθηκε ο Στάμος Γεντής. Επίσης μια σύντομη αναφορά στους λόγους που του υπαγόρευσαν τούτο το όραμα, έκανε ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος Σωτήρης Χατζημανώλης.

Ο Εγρηγοριανός δημοσιογράφος της Αυστραλιανής Ομογένειας αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπολιαστούν οι νέοι με αγάπη για τον τόπο, ώστε να συνεχίζει να υπάρχει ζωή όταν θα λείψει και ο τελευταίος μόνιμος κάτοικος.

Λεπτομέρειες Στον Χάρτη

 

 

 

Share
Powered by Bullraider.com